Priča 30 uspješnih firmi

Bez autora
May 06 2014

Od 7. do 9. maja u Sarajevu će, u organizaciji Asocijacije poduzetnica “One" iz BiH, biti održani 1. međunarodni dani ženskog poduzetništva, s ciljem promoviranja bh. kompanija kojima rukovode žene.Aida Zubčević, vlasnica firme “Faveda" iz Sarajeva i osnivačica Asocijacije “One", kaže da će na sajmu izlagati 30 firmi. Usto, kroz debate, promocije, izložbe, dobrotvorne večere i susrete s domaćim i inozemnim gostima bit će predstavljeno više od stotinu uspješnih poslovnih žena.

Priča 30 uspješnih firmiOd 7. do 9. maja u Sarajevu će, u organizaciji Asocijacije poduzetnica “One" iz BiH, biti održani 1. međunarodni dani ženskog poduzetništva, s ciljem promoviranja bh. kompanija kojima rukovode žene.

Poslovne žene

Aida Zubčević, vlasnica firme “Faveda" iz Sarajeva i osnivačica Asocijacije “One", za "Avaz" kaže da će na sajmu izlagati 30 firmi. Usto, kroz debate, promocije, izložbe, dobrotvorne večere i susrete s domaćim i inozemnim gostima bit će predstavljeno više od stotinu uspješnih poslovnih žena.

- Želimo pokazati pozitivne primjere u biznisu. Kada to kažem, često me ljudi začuđeno pitaju: "Zar u ovoj zemlji ima nešto pozitivno?" Ima! Postoje žene koje su bile snažne i hrabre da svoje vizije pretvore u djela. Tokom ova tri dana skrenut ćemo pažnju upravo na te pozitivne priče koje donose profit i ekonomski razvoj ovoj zemlji bez ičije pomoći - kaže nam Zubčević.

Ona napominje da će u okviru Dana ženskog poduzetništva, 8. maja, u sarajevskom Domu mladih biti organiziran i okrugli sto na kojem će o svim otvorenim pitanjima iz domena biznisa razgovarati poduzetnice i parlamentarci svih nivoa vlasti naše zemlje.

Gala parti

Istog dana će u “Coloseumu” biti upriličen i gala parti "Lady Boss", na kojem će biti izabrana poduzetnica godine u BiH.

- Moram istaći da je odziv parlamentarki i parlamentaraca dobar. To je važno, jer oni su ti koji trebaju zajedno s nama krojiti bolji poslovni ambijent - govori Zubčević, koja je i idejni tvorac Dana ženskog poduzetništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik